• Vinden jullie het ook moeilijk om na de scheiding als ouders samen te werken in het belang van je kind?
 • Komen jullie als ouders regelmatig in negatieve communicatiepatronen terecht?
 • Zoeken jullie ondersteuning om deze patronen te doorbreken zodat jullie en/of jullie kind(eren) anders kunnen omgaan met de situatie? 
 • Zijn jullie bereid om ook te kijken naar je eigen aandeel?

Dan is het traject Ouderschap Na Scheiding  misschien iets voor jullie.

Het is dé training die ervoor zorgt dat kinderen een onbezorgde jeugd hebben ondanks de scheiding die zij meemaken.

Goed ouderschap draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen. Zeker na de scheiding. Soms is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer een echtpaar gaat scheiden, gebeurt er veel tussen beide partners. Dit kan ervoor zorgen dat het niet meer lukt om goed samen te werken en afspraken te maken over de opvoeding van het kind. In deze gevallen kan ik jullie helpen.

Wat is Ouderschap Na Scheiding?

Opvoeden na een scheiding is ontzettend moeilijk. Je wilt het zo goed mogelijk doen voor je kinderen, maar hoe doe je dat samen met de andere ouder, terwijl het contact vaak tot spanningen leidt? Hoe kunnen jullie samen als ouders jullie verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding van jullie kinderen zonder voortdurende strijd om macht, zeggenschap of loyaliteit van jullie kinderen?

Veel voorkomende problemen

 • Afspraken maken en overleggen met de ex-partner over ouderschap en opvoeding lukt niet meer

Bij een scheiding moet er veel geregeld worden, zeker als het gaat om de kinderen en de opvoeding. Soms gaat een scheiding gepaard met zoveel strijd dat overleg en samenwerking moeizaam verloopt of niet meer lukt. Ouderschap Na Scheiding voorkomt dat het conflict tussen ouders verergert en ten koste van de kinderen gaat. Dit doen we in 8-12 gesprekken. Na deze gesprekken zijn ouders in staat om op een opbouwende manier met elkaar te communiceren en samen te werken. Onze aanpak zorgt er ook voor dat het kind een goed contact met beide ouders kan onderhouden. 

Hoe werkt Ouderschap Na Scheiding?

Dit traject bestaat uit 8-12 gesprekken. De ex-partners krijgen hierbij begeleiding van mij, een ervaren bemiddelaar. De gesprekken vinden plaats in Haarlem in mijn praktijk. Ook kinderen worden, met toestemming van de ouders, uitgenodigd voor een gesprek en in meer of mindere mate betrokken.

Werkwijze

 1. Het traject start met individuele gesprekken. Hierin krijgen beide partijen de gelegenheid om hun visie en hun verhaal toe te lichten.
 2. Daarna gaan ze met de bemiddelaar het gesprek aan met elkaar. Hierin maken ze aan elkaar duidelijk waar de problemen liggen en waar ze tijdens de scheiding last van hebben gehad. Belangrijk is dat ze weer op een opbouwende manier met elkaar in gesprek komen.
 3. Tot slot gaan we aan de slag met het zoeken en uitproberen van oplossingen. Hierbij krijgen ze hulp van de bemiddelaar.

Waarom is deze training zo belangrijk voor jou / jullie?

 • Er is veel strijd over de opvoeding van jullie kinderen.
 • Deze strijd kan resulteren in ouderonthechting wat grote gevolgen heeft voor de kinderen.
 • Je wilt aan de ene kant een nieuw eigen leven opbouwen, maar aan de andere kant weet je dat jij en de andere ouder de verantwoordelijkheid delen voor jullie kinderen.
 • Je bent je als ouder niet bewust van jouw opvoedstijl en die van de andere ouder.
 • Je bent geneigd om jouw eigen opvoedstijl als normaal te bestempelen en die van de andere ouder als niet normaal.
 • Je bent je niet bewust van de voor-en nadelen van jullie opvoedstijlen.
 • Je realiseert je niet dat kinderen profiteren van de verschillende stijlen die jullie hanteren.

Wat levert deze training jou / jullie op?

 • Je krijgt inzicht in je eigen opvoedstijl en in de opvoedstijl van de ander.
 • Je leert wat de kwaliteiten zijn van jullie opvoedstijlen.
 • Je weet tegen welke problemen jullie aanlopen in de opvoeding en hoe je hier beter mee om kunt gaan.
 • Je weet wat je moet doen om de kinderen positief terug te laten kijken op de scheiding.

Aanmelden

Ouders kunnen zich rechtstreeks zonder verwijzing aanmelden. In dit geval betalen ze € 75,- voor de intake en voor de vervolggesprekken € 115,- per uur.