Mind Eye Power

Met Mind Eye Power breng je op een milde, eenvoudige en effectieve wijze diepgaande verandering in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en (gevolgen van) trauma van jou. Dit doen we met oogbewegingen en geestkracht (gerichte aandacht en intentie). De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset geeft de methode zijn krachtige werking. Je krijgt grip op de bedrading van je hersenen. Op deze manier kan je oude houvasten en patronen loslaten en vormgeven aan wat je werkelijk verlangt. In ‘een ogenblik’ schakel je van een staat van verdediging naar een staat van groei. Je maakt kennis met de diepere lagen van je brein en de samenwerking met de ‘buikhersenen’, het intelligente hart en het geheugen van de cellen. De verbinding tussen hoofd-hart en buik in combinatie met de oogbewegingen geeft toegang tot een indrukwekkend zelf-helend vermogen. Je zult ervaren dat het mogelijk is om oude pijn, angsten en houvasten moeiteloos achter je te laten. Dit geeft ruimte aan ongekend potentieel. Ik ben zelf nog iedere keer weer onder de indruk van de eenvoudig, doeltreffende en snelle manier waarop diepgaande en blijvende effecten worden bereikt met Mind Eye Power. Het mooie is dat je niet alleen een probleem oplost. Je krijgt antwoorden op levensvragen en je creëert een nieuwe, ondersteunende en meer gezonde levenshouding Er vindt een verschuiving plaats:

 • van probleem naar levensles
 • van stress naar evenwicht
 • van angst naar vertrouwen
 • van een staat van verdediging naar een staat van groei
 • van angstige (traumatische) situatie naar herinnering

Mijn wens om een innovatieve holistische, toegankelijke en gedegen tool aan te bieden, waarmee ik je kan helpen je te bevrijden van diepgewortelde en ongezonde overlevingsmechanismen, heb ik kunnen leren van  Jacqueline Venbrux, die deze methode ontwikkelde en sluit fantastisch aan bij de methodes die ik voor de coaching al gebruik. Op deze wijze wil ik bijdragen aan een mooier en moeiteloos leven voor iedereen. Ik ondersteun hiermee eenieder die de weg vrij wil maken om een eigen plek in te nemen in het grotere geheel om zo een authentieke en unieke bijdrage te kunnen leveren

De Mind Eye Power methode is geïnspireerd op:

 • Psychologische traumaverwerking (EMDR en Imaginaire exposure)
 • Moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties. (Occulomotorische regulatie, Integrale Eye Movement therapie)
 • Nieuwe wetenschap over trauma en cel geheugen (B. Lipton, J. Dispenza, C. Perth, P. Levine) – Eeuwenoude wijsheid over de werking van het brein, lichaam, geest en oogbewegingen
 • (Wisdom chikung, EMDR in de organen) – De beginselen van groei en de kunst van het moeiteloos leven en werken (Effortless Coaching)
 • Lichaamsgerichte werkvormen (Mindfulness exposure, Braingym, Sedona methode, Trauma Stress Release)

Mind Eye Power: De ogen doen veel meer dan zien. Ze zijn informatieverwerkers De gesloten ogen van een foetus van 15 weken zijn bijvoorbeeld al volop in beweging. Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in de hersenen. Met de oogtechniek stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurd tijdens de REM-slaap. Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen. Via specifieke oogbewegingen kun je direct ingrijpen op deze opgeslagen informatie in verschillende gebieden van je hersenen. Je kunt dus ingrijpen op diepgewortelde overtuigingen, onverwerkte emoties en hardnekkige gedragspatronen. Het blijkt mogelijk te zijn om invloed uit te oefenen op je gehele welbevinden door de oude programma’s te ontkoppelen en nieuwe, gezonde en ondersteunende netwerken te creëren.

Mind Eye Power: Met gerichte milde aandacht (mindfulness) en met een ongebonden intentie (beginsel van groei, effortless coaching) hebben de oogbewegingen een diepgaander effect. De neuronen gaan meer vuren en maken meer nieuwe verbindingen. Ook de oogbewegingen zelf zijn niet enkel mechanisch. Het gaat hier niet om ooggymnastiek. We doen de oogbewegingen met geestkracht waardoor de energetische werking sterker is.

Mind Eye Power: De oogbewegingen in combinatie met de juiste mindset (attentie en intentie) geeft de methode zijn kracht. Je bent niet het slachtoffer van hardnekkige en terugkerende patronen en je hoeft je er niet mee te identificeren. Je kunt de pijn en angst letterlijk en figuurlijk onder ogen komen en laten zijn wat er al is.

Mindful resetten. Dat is de Eye opener en geeft de Power aan het geheel. Dan komt er ruimte voor nieuw inzicht, een nieuw perspectief.

Mind Eye Power bestaat uit 3 onderdelen:

 • Mind Eye Power Balance
 • Mind Eye Power Reset
 • Mind Eye Power Integration

Mind Eye Power Balance

Doel: Bevorderen van coherentie en een groter energiepotentieel in de hersenen. Effect: Present zijn Meer harmonie tussen denken en voelen Diepe ontspanning en vermindering van stress (hersenen wekken theta-golven op) Verbeteren van concentratie en verminderen van dyslexie Stelt je in verbinding met het diepe innerlijke weten en met jezelf Mind Eye Power Balance is op zichzelf staand een waardevol aanbod met een reeks van oefeningen voor je cliënt om lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Enkele balansoefeningen doen we ook voorafgaande aan de Mind Eye Power Reset. Dit doen we om beide hersenhelften, hersenfuncties, lichaam en geest te harmoniseren. Hierdoor is je cliënt meer aanwezig in het hier en nu. En met de juiste Mindset (gerichte milde aandacht en focus) heeft het resetten, ofwel het ontkoppelen en desintegreren van oude programma’s, een diepgaander effect.

Mind Eye Power Reset

Doel: Doorbreken van herhalende patronen van actie-reactie die je regelmatig ziek geblokkeerd afgescheiden en ongelukkig maken Het resetten van neuronale netwerken die je gevangen houden in deze oude programma’s Effect: De lading van oude pijn, angsten en cel herinneringen worden letterlijk en figuurlijk ontzenuwd. Conflicten worden beter verteerd door activering van het enterische zenuwstelsel (buikbrein) Het lichaam gaat op andere, meer gezondere programma’s reageren

Mind Power Integration

Doel: Integratie en verankering van nieuwe gewenste staat van zijn in de bedrading van de hersenen. Verbinding van hoofd-hart en buik en integratie in gehele lichaam en geest. Effect: Stelt je in verbinding met het diepe innerlijke weten Geeft ruimte om te creëren wat jij werkelijk wilt. Stelt je in staat vrijer, gezonder en meer opgeruimd jezelf te zijn Stelt je in staat om in verbinding te zijn met de ander en het grotere geheel