Wat staat jullie te wachten

Als er kinderen zijn is dat heel anders dan een scheiding zonder kinderen. Jullie blijven voor altijd samen de ouders van jullie kinderen ook al zijn jullie geen partners meer. Dat betekent dat jullie elkaar zullen blijven zien in de toekomst, samen beslissingen zullen moeten nemen voor nu en later. Daarom is het juist voor stellen met kinderen zo belangrijk dat jullie goed uit elkaar gaan. Constructieve afspraken maken en regelingen treffen waar jullie beide tevreden mee zijn.

Voor de ontwikkeling van jullie kinderen is het heel belangrijk dat jullie er samen goed uitkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat de relatie tussen ex-partners bepaalt, hoeveel last kinderen van een scheiding hebben. Hoe beter jullie met elkaar omgaan, hoe minder effect het heeft op hun leven en hoe zij in hun vel steken.

Een van de belangrijkste zaken die geregeld met worden in de scheidingsbemiddeling, is het Ouderschapsplan, een wettelijke verplichting voor scheidende ouders. Hierin worden de afspraken vastgelegd over de omgangsregeling of co-ouderschap, opvoeding, kinderalimentatie en de manier waarop je elkaar als ouders over de
kinderen informeert. Kinderen vanaf twaalf jaar worden door de rechtbank altijd gevraagd om hun eigen visie te geven. Dit kan ook schriftelijk.

Het belang van de kinderen staat altijd centraal. Ik werk zonodig samen met een kindercoach,een kinderpsycholoog of kindertherapeut.

logo-villa-pinedo